Свикнали сме периодично да помпаме самочувствието си, като се самоопределяме като “гостоприемен,

...
Свикнали сме периодично да помпаме самочувствието си, като се самоопределяме като “гостоприемен,
Коментари Харесай

Един малък, но много объркан народ

Свикнали сме периодично да помпаме самочувствието си, като се самоопределяме като  “гостоприемен ”, “смел ” и извънредно “трудолюбив ” народ… И защото от 681 година на този кръстопът сме събрани хора от разнообразни нации, някои споделят, че не народопсихологията ни, а националната ни душeвност е една такава - неповторима и прелестна. Дали ще приказваме за народен темперамент, народопсихология, национална душeвност, манталитет или стабилно държание - няма значение - значимото е, че всичко това е истина и всичко това е машинация, тъй като няма по какъв начин да кажем какъв народ сме по принцип. 

Защото по време на война сме смели, по време на  комунизма сме плахи, по време на демокрацията сме безпределно търпеливи… И всичко е правилно, тъй като държанието ни като общественост очевидно зависи от историческия миг, няма такова по принцип.

Лошата вест е, че в този момент - тъкмо по време на огромна коронавирус рецесия - явно сме в исторически миг, в който на повърхността изплуват национални черти, с които не трябва да се гордеем.

Ако преди век сме влизали в рецесиите небогати, само че обединени, в този момент не сме даже общественост, а

 

машинален общ брой от индивидуалисти егоисти

 

Още преди двадесет години това бе очевидно, а навлизането на обществените мрежи в бита ни внезапно ускори тази наклонност. Тук всеки желае да е неповторим, да се чуе мощно и ясно гласът му, да надвика останалите, даже измежду тях да има в действителност способени по тематиката. Криворазбраният индивидуализъм се ускори от неверно разбрания плурализъм. Медиите много помогнаха в това отношение с тяхното накриво схващане за търсене и проявление на “другото мнение ” - по този начин трибуната получиха куп “звезди ” и “луни ”, които през днешния ден са подготвени да ни водят напред. Странно или не, през днешния ден може да ни сплоти омразата към всичко и всеки. Със сигурност не може да се обединим към обстоятелствата и разсъдъка. Последният мотив на национално обединяване бе насладата през американското футболно лято на 1994-а...

 

Станахме по-глупави и неинформирани

 

Желанието ни да заблестим на обществения хоризонт със лична, неотразена светлина напълно естествено докара до отказване на всевъзможни престижи. Никой няма право да ни дава ум, ние ум си имаме! Един политически водач дори разкритикува почитателите си в Туитър, които не разчитали на своя мозък, а се опитвали да схванат какво е мнението на специалист… от личната му партия.

Тъй като не се интересуваме какво мислят другите, ние не четем други отзиви, с изключение на личните си постове, и не слушаме какво споделят експертите, било то български, американски, немски или каквито там се пробват да ни пробутат.

 

Днес към този момент не имаме вяра на никого

 

Отрекохме от дълго време Бог. Политиците ни са негодници и крадци, медиите са платени - от тях няма потребност. По каква причина да имаме вяра в докторите - опазването на здравето е плачевно. Вярваме единствено на съседката, на “един човек ”, на прочут на втория ми братовчед, който сигурно знае всичко за коронавирус.  Индивидуализмът на простака завзе непредвидени пространства - преподавател гори маска, различен изяснява какъв брой рискови са имунизациите.

Няма просвета, има единствено неприятни хора, които желаят да разрушат нашия прелестен метод на живот.

 

Така се доказахме и като страхливци

 

Светът употребява коронавирус, с цел да ни затрие. Атакуват ни по всички линии. Бил Гейтс желае да ни чипира и по този начин да сложи под надзор нашия голям мозък. Оня другият - Зукърбърг, е същият дол дренки - и той желае да ни набута в своята Мета галактика, трансформира хората в анимационни геройчета. За какво пуснаха 5G? Много ясно - за да умрат гълъбите и да ни командват нас. Западняците желаят да ни затрият от лицето на земята, както затриха отглеждането на животни ни, сподели един кандидат-президент по Българска национална телевизия. Един хитрец повтаря по 100 пъти под всеки пост на Радев или Кацаров, че имунизациите са медицински опит, ерго - имаме нарушаване на член 29 от конституцията. Ваксинираните светят в тъмното и лепят монети, тъй като са натъпкани с магнити. Докторите надуват с О2 белите ни дробчета.  Не си слагаме ваксини, тъй като те хем няма да ни излекуват, хем ще ни разболеят от един куп други заболявания, които ние нямаме. Инфодемията е страшна.

Важно е да се означи, че ние може да сме страхливци, само че в това време продължаваме да бъдем самоуверен,

 

богопомазан народ

 

Нас тия заболявания не ни ловят. Ковид ни е като грипче. Аз това съм го карал три пъти. Само бабите го карат тежко. Умират тия, дето така и така ще умрат, щото сме си заболели. Освен това сме предпазени от БЦЖ. А в случай че инцидентно се разкашляме - чесън и греяна ракия. Смело превземаме супермаркета или мола и караме простаците с маските да се разоръжат.

Това споделят приключилите главно. По-умните считат, че са способени по какъв начин се вършат клинични изпитвания, по какъв начин се дефинира срокът на валидност на ваксина, по какъв начин се построява натурален имунитет и така нататък Цялата международна медицина не коства колкото илача, който бе разкрил бащата на позната - чудна примес от билки и алкохол, с която си правил гаргара преди лягане. И никакъв грип не го лови.

Всичко това бе занимателно първоначално. Хуморът по време на рецесия избавя. Вече обаче не е смешно. Не може да ти е смешно, в случай че ти е останала най-малко малко емпатия. 

Простено да ни е. Времената са такива. После отново ще бъдем смели и ще преодоляваме единни трудностите по пътя. Дано е по този начин, само че към този момент нямам доверие. На процедура ние сме дребен, само че доста комплициран народ, който се намира по средата на една убийствена рецесия. И до момента в който си вървим безгрижно напред, по пътя оставаме все по-малко.

МИСЛИТЕ НА ЕДИН НАРОД*

Ваксинираните злобеят, тъй като знаят, че си отиват и по тази причина хапят най-жестоко. Точно неимунизираните са бъдещето на човечеството.

Отвратихте българина с денонощното говорене за скапания ви вирус.

Възприемам такава " имунизация " като непринудено автоЖертвоприношение.

Аз ще се имунизирам единствено с българска ваксина. Няма да пълня американски джобове.

Българите са интелигентни хора, а не коне с капаци, каквито са западноевропейците!

Нас историята ни е научила да сме мнителни.

Дори и в Белене не са ги ваксинирали принудително.

Мене ме наблюдават със спътник и ме разсънват електронно през интернет, това е повече от призрачен сън, това е сатанизъм... хора, това е сатанизъм.

Ваксинираните са противообществени, щото като почнат да мрат поголовно, ще лишат родителите си от деца и децата си от родители.

Професори, шефове, матяяматиции и прочие гмеж са постоянно масони компадори.

Всички цитати са взети от форума на един почитан уебсайт, в границите на един ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР